“Yazarken Dilimizin Kuralları” atölyesinde, yazım kurallarını ve en çok kullandığımız noktalama işaretlerini birlikte hatırlamıştık. Bu atölyede amacımız ayrıntı kurallara inmek ve önceki atölyeyi sorular ve metinlerle uygulamalı olarak tekrar etmek.
Atölye Programı:
1. Hafta
– Yazım Kuralları- devam
– Yazım İşaretleri- devam
– Bazı Bilgiler- Çoğul Eki Sorunları
2. Hafta
– Sorularla Genel Tekrar
3. Hafta
– Metinler Üzerinde Çalışmalar
Başlangıç Tarihi: 3 Nisan 2023
Buluşma saatleri: Her Pazartesi 20.00 – 22.00
Buluşma yeri: Zoom
Atölye süresi: 3 hafta
Atölye ücreti: 1.000TL
Leylan Yener
Ankara’da doğdum. ODTÜ İşletme bölümünden mezun oldum, İngiltere’de MBA yaptıktan sonra çalışmak için İstanbul’a geldim. İçeriğinde okumak ve yazmak olan birçok atölyeye katıldım. Bilgi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat yüksek lisansı yaptım. Halen Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji bölümü öğrencisiyim.
2015 yılında kurumsal iş hayatından ayrıldığımdan beri zamanımı sevdiğim işlere ayırıyorum. Yabancılara Türkçe öğretiyorum. İstanbul Gönüllüleri’nin eğitim projelerinde gönüllü olarak görev alıyorum. 2017 yılında öğrencisi olarak tanıştığım sevgili Yeşim Cimcoz’un Sanal Yazıevi’nde geliştirici editörlük yapıyorum, atölyeler düzenliyorum.
Türkçeyi çok seviyorum ve doğru kullanılmasını, yazılmasını, korunmasını çok önemsiyorum. Bunun dilimize ve kültürümüze karşı bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Bildiklerimi paylaşmak da bu sorumluluğun bir parçası. Paylaşımı doğru yapabilmek için Marmara Üniversitesi’nin düzenlediği Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi programından ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği editörlük ve düzeltmenlik atölyelerinden sertifikalar aldım. En temel bilgilerim ilkokuldan başlayarak öğrenim hayatımdan ve en çok da kitaplardan.
Kimler Neler Demiş?