Hep Kitaptan Yazarlar için 9 Kitap – 2. Bölüm

Yazıyla hemhal olan, ne kadar yazsa da kendinin hala çırak gören herkesin başvurduğu kitaplardır böyle kitaplar. Çokça var ve çeşitli konulara hizmet ediyorlar. Hep Kitap iki yıldır harika bir atölye serisi hazırlıyor. Hepsini edindim ve serinin ikinci yarısına da bu yazıda yer vermek istedim. 

Sıradışı Yazarlar

O kadar eğlenceli ki bu kitap, o kadar olur! Merak ettiğim, tanımak istediğim, ahbaplık etmek istediğim yazarlara dair acayip bilgiler. Stephen King mesela günlük kelime kotası koyarmış kendine, bizim yazma ayını çağrıştırdı, kendimi ona yakın hissettim. Kimimiz çay kimimiz kahveciyiz ya, Simone de Beuvoir bir fincan çayla başlarmış, bayıldım. Kimileri gündüz çalışıyor, kimileri gündüz uyuyup gece çalışırmış. Sabit bir saat belirleyen de çok. Ya da yazdığından fazlasını silen ve düzelten…

Sanalyazıevi’ndeki yolculuğum bana yazı defteri ve günlüğü tutma ilhamı verdi. Yazma ayından beri zaman zaman tuttuğum bir defterim var. Yazıp çizerken yolculuğun ta kendisinin de anlatılacak bir hikaye olduğunu bu kitaba kadar düşünmemiştim doğrusu. 

Sözcüklerdir Bütün Derdim

Serinin en kallavi kitabı bu. Ben henüz bitiremedim. Dönüp dönüp bakıyorum. Yazmanın ve okumanın hür olmanın bir yolu olduğunu söylüyor ve size arkadaşça rehberlik ediyor. Çeşitli konuşmaları, yazıları, derlemeleri yer alıyor. Benim için Ursula büyük annem gibi olduğundan, bu kitabı böyle bir yerlerinden açıp okumak onunla sohbet hissi veriyor ve çok seviyorum. 

O Kediyi Kurtar

En farklı yerden bakan kitap bu galiba. Senaryo yazıyorsanız bulabileceğiniz en iyi rehber. Bu alandaki formüller, pratikler ve ihtiyacınız olan her şey burada. Bir sürü alıştırma yer alıyor. Ders kitabı gibi kullanabilirsiniz. Ben kişisel olarak senaryo yazımına ilgi duyduğum için çok sevdim.

Bir Yazar Nasıl Okunur?

İyi bir okur olmayı nasıl öğrenir insan? Bunun birçok yolu var, bir tanesi de bu kitap. Murakami, Paul Auster ve Elif Şafak görünce kalbim hızlandı, heyecanla okumaya başladım. Johm Freeman bir sürü şahane yazarla söyleşi yapmış ve derleme haline getirmiş. Başından sonuna okumak zaman alabilir ama ben her yazarın kitaplığında bu kitapların olması gerektiğini, dönüp okumanın yalnızlık hissini de alacağını düşünüyorum. 

0 0 votes
Article Rating
Bildirim al
Bildir
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Tülay Oğuzveren Oğuzveren
Member
10/07/2019 17:33

Tekrar teşekkür ediyorum canım. Hepsi not alındı. Sevgilerimle

Seda Dagdelen
Active Member
08/07/2019 23:07

Yüreklendirici bir yazı. Kitapları çok seviyorum . İyi bir okuyucu olduğumu düşünmüyorum . Hiç de olmadım. Ama Elif Şafak okumaktan hoşlandım. Paul Auster hiç denemedim . İşin kökü bence doğru kitap ile başlamak hayata zevk aldıkça devam etmek. Zihnim dağılmadan ya da atlamadan bitirdiğim ömrümde tek bir kitap hatırlarım . Ortaokuldayken Babamın aldığı Aziz Nesin in “bende çocuktum “ çok etkilenmiştim .
Ben okurken zihnim koşuyor o ana kendimi bıraktığımda uykum geliyor garip bir duygu …

Asıl soru şu iyi bir okuyucu olmak için ne yapmalı açana cin Ali serisinden mi başlasam

Gün :
Saat :
Dakika :
Sn

Hoşgeldin !
Seni Tekrar Aramızda Görmek İstiyoruz

Yazarlar Kulübü
Seni Bekliyor

✎Bize ulaşabilirsiniz