Özel Atölyeler

Yazıya Giriş

Yazmaya yeni başlıyorsanız. Yazar tıkanıklığı yaşıyorsanız. Kendiniz için yazmak istiyorsanız. Tekrar tetiklenip yazmaya dönmek istiyorsanız. Ne yazacağım diyorsanız. Yazıya Giriş 4 haftalık Zoom atölyesi

Yeşim Cimcoz İle Hafta İçi Gündüz

Duygu Karataş İle Hafta İçi Akşam

duygu karataş ile yazıya giriş

Duygu Karataş İle Öyküye Giriş


Geliştirici Editörümüz Metin Çalışkan ile toplam dört modülden oluşan KURMACANIN YOL HARİTASI atölyesinin birinci modülü dört haftalık Evrenin Keşfi I başlıyor.

Kalemimizin insanlarını konuşturmayı pek seviyoruz hepimiz. Onlar dile gelince daha bir gerçek oluyorlar. Kulaklarımız onların sesini duyunca huzura eriyor. Peki nasıl yazılır diyalog?

Dağılan düşüncelerinizi toparlamaya ihtiyacınız varsa. Hafızanızı güçlendirmek istiyorsanız. Hayatınızı kolaylaştırmaya, okuduklarınızı unutmamaya, yazdıklarınızı toparlamaya ihtiyacınız varsa.

Yaşadıklarınızı, yaptıklarınızı anlamlandırmaya ihtiyacınız varsa. Kendinize derinine bakmak istiyorsanız. Kendinize bakarken karakter yaratma becerinizi geliştirmek istiyorsanız.

Kendi yazarlık alanınıza bakmak istiyorsanız. Yazarlıkla ilişkili filmleri seviyorsanız. Kurmaca-gerçeklik sınırları, yazı taslakları, anılar, hatırlatıcı tetikleyicileri, metne dışarıdan bakmak gibi konuları ve belki biraz daha fazlasını konuşmak isterseniz.

Dilimizi yazarken uymanız gereken kuralları hatırlamak, örnekler üzerinden bu kuralları incelemek istiyorsanız.  Doğru yazarak yazıda ifadenizi güçlendirmek istiyorsanız.

Çocuklar için yazmak istiyorsanız. Fikrinizi nasıl geliştireceğinizi bilmiyorsanız. İyi çocuk kitabının unsurlarını merak ediyorsanız. Bir fikirden yayınlanmaya giden yolculuğun adımlarını öğrenmek istiyorsanız.

Çocuklar için ilk yaratıcı yazarlık atölyemizi açtık. Yazarlığa ilk adımınızı atmanız için size özel videolar, alıştırmalar, eğlenceli yazı oyunları hazırladık. Haydi çocuklar sizi yazıya bekliyoruz…

Genç Yazarın Felsefe Yolculuğu Atölyesi, 15-18 yaş arası gençler için felsefe ve yazmanın, sonuç değil süreç odaklı olduğunu, kendilerine ve içinde bulundukları topluluğa soru üreterek nasıl uyduracaklarını yani yazı dilinde yaratacaklarını fark etmelerini sağlar.

Hikayeleri seviyorsanız, hikaye anlatmak istiyorsanız. Hikayelerinizi hayatınızla bütünleştirmek, masalların büyülü dünyasında dolanmak istiyorsanız. Keyifli bir farkındalık yolculuğuna çıkmaya hazırsanız.

Mini Atölyeler

Hoca desteksiz, kendi kendinize tamamlayabileceğiniz, adım adım sizi yazmaya taşıyan, istediğiniz hızda, istediğiniz zamanda çalışma özgürlüğü veren bu mini atölyeler bütçenizi sarsmayacak.

Tamlık duygusunu veren, karakterleri oturmuş, dar alana sığdırılmış, mini öyküler yazmaya hazır mısınız? Bu atölyede nasıl yazacağınızı anlatıyoruz, örnek öykülere bakıyoruz ve 3 güçlü alıştırmayla size de yazdırıyoruz.

Roman yazmak isteyenlere ufak bir başlangıç. Dört adım ve uygulamadan oluşan atölyemizin sonunda romanınıza başlamış olun.

✎Bize ulaşabilirsiniz