İyi Bir Hikâye Nedir?
Genellikle söylerken iyi hikâye anlatıyoruz.
Hikâye anlatıcılığı öğrenilebilir bir beceridir.
Kendi potansiyelinizi keşfetmeniz ya da keşfettiyseniz bu potansiyeli genişletmeniz için size açılmış kapıdan içeriye bir adım atmanıza bakar.
Hikâye, masal, mesel, fıkra anlatmak tek başına yapılacak bir eylem değildir. En az bir dinleyiciye ihtiyaç duyar hikâyeler. Biz anlattıkça, dinleyici hayal kurmaya başlar. Ve dinleyiciden gelen hayal tohumlarıyla, anlatıcı hikâyesine renkler ekler, eylemler ekler, yeni karakterler ekler.
Bizler hepimiz anlatıcıyız. Evde aile fertlerimize, mahallede komşumuza, iş yerinde çalışma arkadaşlarımıza, fırında fırıncıya vb. her an bir şeyler anlatıyoruz.
Ve bu seminerde, anlatıcılığımızı zenginleştirmek için bazı püf noktaları heybenize katıyor olacaksınız.
Hatta size şimdiden bir ipucu vereyim;
Bir şey anlatmak, karşıdaki dinleyiciye bir şey “Hissettirme Sanatı”dır.
Bu seminerde, önce hissetmenin farklı formlarını deneyimleyeceğiz ve sonra başlayacağız anlatmaya.
Ve yazarlık yolculuğumuzu, anlatıcılığımızı zenginleştirerek devam ettireceğiz.
Hayal gücümüzün bizim cevherimiz olduğunu idrak ettiğimizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Bu seminerde, yol alma gücümüzün, hayallerimizden geldiğini; söylemek ve anlatmak arasında nasıl bir fark olduğunu deneyimleyeceğiz.
Yaşamınızdaki hikâyeleri fark etmek, insanlarla paylaşmak için fırsat yaratmak, sosyal yönünüzü genişletmek için Hikâye Anlatıcılığı Semineri size destek olacaktır.
Bir hikâyenin dokusunu, kokusunu, içindeki kahramanları bulmak için o hikâyenin ipinin ucundan tutmaya ihtiyacımız var. O ipin ucunu tuttuğumuzda hikâye önümüzde açılır.
Siz de Sanal Yazı Evi’nde Hikâye Anlatıcılığı seminerine gelince, o ipin ucundan beraber tutacağız.
Kendimizi, birbirimizi dinleyeceğimiz, beraber olmanın sıcaklığını yaşayacağımız, yaratıcılığımızı besleyeceğimiz ve yazarlık yolculuğumuza farklı bir bakış açısı kazandıracağımız bu seminerde sizleri tüm coşkumla bekliyor olacağım.
Buluşma Tarihi:
Buluşma Saati : Pazartesi 20.00-22.00
Buluşma Yeri : Zoom
Seminer Ücreti : 1.000 TL (Yazarlar Kulübü üyelerimiz için ücret: 800 TL)
Ödemede, Iyzico’nun sunduğu taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.
Seminer başladıktan sonra devam edilmemesi halinde ücret iadesi yapılamamaktadır.
Öykü Tekşen
Akdeniz’in kıyısında küçük bir şehirde doğdum, emekledim, yürüdüm. Sonra her şey gibi herkes gibi ben de büyüdüm. Akdeniz’in dalgaları çocukluğumun elini hiç bırakmadı ve hala benimle beraber yürüyor.
Sosyoloji lisans ve Felsefe yüksek lisans eğitimimin ardından, insanlarla daha yakın bir yaşantı alanı yaratmak adına Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik yolculuğuma başladım. 13 yıl özel okullarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen olarak çalıştıktan sonra Temmuz 2018’de kurumsal hayattan ayrıldım, bireysel ve grup çalışmalarıma özel olarak devam ediyorum.
2015 yılından bu yana Anlatıcılık Sanatı alanında her yaştan bireye hikâyeler, masallar anlatıyorum. Hem yetişkinlere hem de gençlere “Anlatıcılık Sanatı” hakkında bildiklerimi paylaşmak için eğitimler veriyorum.
Hem yetişkinlere hem de gençlere ve özellikle Emekli bireylere;
İlham,
Yaratıcılık,
Yeniden Başlamak İçin Asla Çok Geç Değildir,
Hayatın Masalındır
Yaşamım Sanatımdır, temalarını da içeren atölyeler düzenliyorum ve Julia Cameron’un “Sanatçının Yolu” kitabı için kolaylaştırıcılık yapıyorum.
Yetişkinlere yönelik “Masal Geceleri” ve çocuklar için “Masal Atölyeleri” düzenliyorum.
Sanal Yazı Evi’nde her Çarşamba “Yaratıcılık ve Dışavurum” adı altında yazı saati kolaylaştırıyorum.
Flamenko dans ediyor ve öğretiyorum. Bedenin hikâyesiyle masalın sesini birleştirdiğim performanslar sergiliyorum.
Suyun şifasını ve dansın dönüştürücü etkisini birleştirdiğim “Suyla Dans Et” platformunun kurucusu ve uygulayıcısıyım. Akdeniz’in şifasından da destek alarak, her yaştan bireye Suyla Dans yolculuğu için alan tutuyorum. Onların yaşamlarına yeniden doğmaları için rehberlik ediyorum.
Ve yolumun kesiştiği herkese, şu anda dönüştüğüm kişi olmamda katkıları olduğu için, teşekkür ederim.