Atölye Content
Zihin Haritaları nedir?
Klavyelerin hayatımıza egemen olduğu, ipadlerin çocuk bakıcısı yapıldığı, gezme olarak AVM lere gidildiği, mahalle arkadaşlarının olmadığı, çocukların topla cam kırmadığı, komşu teyzelerin bulunmadığı, değil biz yetişkinlerin çocukların bile renkli kalemlerinin çekmecelere kalktığı bir devirdeyiz. Gelin bu devirde bir çılgınlık yapalım;
Beynimizi dans ettirelim…
Nasıl mı?
Zihin Haritası yaparak…
Peki nedir Zihin Haritaları?
Zihin haritaları bilgileri beynimizin dışına çıkarmanın en etkili yoludur. Bütünü tek sayfada görmemizi sağlayan anahtar kelime ve görsellerden oluşan bu teknik 1960 lı yıllarda Tony Buzan tarafından bulunmuş, Amerika ve Avrupa da pek çok ülkede öğrenciler, yetişkinler ve kurumlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Hafıza, yaratıcılık, öğrenme ve bütüncül düşünme aracı olan Zihin Haritaları için Tony Buzan “Beynimizin İsviçre çakısı” demektedir. Tekniğin gücü; çalışma sistemi olarak beyinle uyumlu ortam yaratmasında, karmaşık ekipmanlara ihtiyaç duymamasında ve sadeliğinde yatar. Bu sistem anahtar sözcük ve anahtar resimler ile konunun kodlanması ve hafızaya haritasının çizilmesi esasına dayanır.
Leonardo Vinci, Einstein, Van Gogh gibi dehaların kullandığı beyin dostu bu teknikle; kelimeleri, resimleri ve renkleri bir anlam bütünlüğü içinde toplarız.
Bitirdim Keyifliydi beynimde oturması için sizinde dediğiniz gibi bol bol alıştırma yapmak hayatımıza uygulamak gerekiyor.
Tebrikler 🙂 Ne kadar hızlısınız 🙂 Evet kesinlikle bol bol uygulama, uygulama kalıcılaştırıyor. 11 Ocak tarihinde whatsapp grubu kurulacak, oradan da iletişimde olalım olur mu:) haritalarınızı da orada görmek isterim. Çok sevgiler 🙂
Zihin haritası beni üst versiyonuma ulaştırdı. Teşekkür ederim. 🙂
Bu yorumu çok seviyorum. Ne güzel söylemişsiniz “Bir üst versiyonuma ulaştırdı” diye. Aslında konu bundan ibaret!
Çok teşekkür ederim 🙂